dinsdag 14 augustus 2012

Recept: rabarbertaart met tagatesse

Het is alweer een eindje geleden dat er nog iets werd gepost, het bloggen gaat mij minder goed af dan gedacht, maar ik denk dat dit medium uitermate geschikt is voor het delen en bijhouden van receptjes. Heel vaak krijg ik de vraag of ik een receptje eens wil doorgeven. En zie hier het pasklare antwoord, ze staan op de blog :) 

De meeste receptjes zijn doorgevertjes, geproefd, geprobeerd en eventueel aangepast. Dit receptje is een aangepaste versie van het rabarbertaart recept dat in de map zit bij 'la mama'. Maar ik wilde proberen er minder of geen suiker in te gebruiken. De eerste optie was stevia te gebruiken, maar ik moet de blaadjes nog drogen en het extract dat ik in de supermarkt vond was niet zo ideaal. (en er zat nog te weinig in het pak in de voorraadkast om te gaan proberen) Tweede optie was Tagatesse, de vorige baksels hiermee hadden wel een vreemde nasmaak. Ik denk dat de mama er een appeltaart had mee gebakken, maar je smaakte duidelijk de Tagatesse er nog in. 

Volledig trots om aan te kondigen dat mijn bakseltje (nee, geen misbakseltje) er in geslaagd is die smaak er uit te krijgen. 

Rabarbertaart met kruimeldeeg en tagatesse

Kan ook met bladerdeeg gemaakt worden.

-Taartbodem: kruimeldeeg, ofwel zelfgemaakt of gekocht
- Rabarber (in kleine stukjes)
- 4 eieren
- 1 koffielepeltje bakpoeder
- 1 cup bloem
- 1 cup Tagatesse
- enkele druppeltjes citroenextract
- 2 dl melk

Vulling: Snij ongeveer anderhalve rabarberstengel in kleine stukjes (0.5 cm²), meng de andere ingredienten en zorg dat het een 'glad' mengsel vormt. Leg het kruimeldeeg in een bakvorm, bij gekochte bodems hou je gewoon het bakpapier er aan, anders eerst bakpapier leggen en dan de bodem. 
Hou een handjevol rabarber over en doe de rest bij het mengsel. Goed mengen en in de bodem gieten. 
Zorg dat alles goed bedekt is en gooi dan het handjevol rabarber er nog bovenop. 

Daarna de oven in op 180° voor een 45-tal minuten, de oven hoeft niet voorverwarmd te worden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten