Chocoladetaart
Ingredienten chocolademousse
- 80 gr boter
- 5 repen fondantchocolade ( 125gr)
- 4 eetlepels griessuiker
- 4 eieren (2 dooiers, 4 eiwit)
Breek de chocolade in een kommetje en laat samen met de boter smelten
Roer in een kom stevig de dooiers samen met de suiker tot schuim
Sla de eiwitten tot schuim
Voeg de gesmolten chocolade bij de dooiers, roer voorzichtig (niet te lang) tot het volledig gemengd is; erna meng je er het eiwit door. Blijf niet te lang doorroeren; voor de taart is het aangeraden de chocolademousse de dag voordien te maken. Laat opstijven in de koelkast.
- 80 gr boter
- 5 repen fondantchocolade ( 125gr)
- 4 eetlepels griessuiker
- 4 eieren (2 dooiers, 4 eiwit)
Breek de chocolade in een kommetje en laat samen met de boter smelten
Roer in een kom stevig de dooiers samen met de suiker tot schuim
Sla de eiwitten tot schuim
Voeg de gesmolten chocolade bij de dooiers, roer voorzichtig (niet te lang) tot het volledig gemengd is; erna meng je er het eiwit door. Blijf niet te lang doorroeren; voor de taart is het aangeraden de chocolademousse de dag voordien te maken. Laat opstijven in de koelkast.
Ingredienten taart
- 150 gram boter
- 150 gram gewone bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 2 koffielepels bakpoeder
- 5 repen fondantchocolade
- 3 soeplepels melk
Laat de boter zacht worden en meng hierbij de bloem, de suiker, de eierdooiers en de 2 koffielepels bakpoeder. Meng zorgvuldig
Laat de chocolade samen met 3 soeplepels melk zacht worden (microgolf of bain marie, indien microgolf, niet te lang)
Doe de chocolade bij de mengeling en meng grondig, laatst eiwit in schuim kloppen en er aan toevoegen. Kan door middel van de mixer fijner gekregen worden.
- 150 gram boter
- 150 gram gewone bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 2 koffielepels bakpoeder
- 5 repen fondantchocolade
- 3 soeplepels melk
Laat de boter zacht worden en meng hierbij de bloem, de suiker, de eierdooiers en de 2 koffielepels bakpoeder. Meng zorgvuldig
Laat de chocolade samen met 3 soeplepels melk zacht worden (microgolf of bain marie, indien microgolf, niet te lang)
Doe de chocolade bij de mengeling en meng grondig, laatst eiwit in schuim kloppen en er aan toevoegen. Kan door middel van de mixer fijner gekregen worden.
Boter een springvorm in en zet 45 minuten in de oven op 150 ° (niet voorverwarmen)
De taart in twee snijden en de chocolademousse ertussen smeren
Morgen maak ik hem voor de eerste keer zonder jouw begeleiding! Spannend :)
BeantwoordenVerwijderenIk heb de temperatuur nog toegevoegd. Beetje moeilijk om ze te maken zonder dit delicate weetje
BeantwoordenVerwijderen