Nu zijn deze cupcakes bovendien superlekker, dus vergeet dat vegan aspect eventjes en laat je maar gaan. In de leraarszaal en op feestjes doen ze het echt goed, en de mensen blijven het recept vragen. Dus hoog tijd dat ik het hier ook eens deel. De vrienden komen ook soms terug om hier nog eens een receptje na te lezen...
Veganistische cupcakes
Voor een
18-24 tal cupcakes
- 1 eetlepel (15ml) apple cider azijn
- 1 +1/2 cup (350 ml) gewone soja melk
- 2 +3/4 cup (345 g) zelfrijzende bloem
- 2 theelepels (10 g) bakpoeder
- ½ theelepel (2,3g) baksoda
- ½ theelepel (3g) zout
- 1 cup (200g) suiker
- ½ cup (120ml) olie (ik nam ofwel arachideolie of zonnebloemolie)
- 1 theelepel (5ml) vanille extract of 1 zakje vanille suiker
(voor chocolade cupcakes 1 cup cacaopoeder)
over voorverwarmen op 180°
1. Meng de soja melk met de cider azijn, goed kloppen en laten staan. Het ziet er wat vreemd uit maar dit is normaal.
- 1 eetlepel (15ml) apple cider azijn
- 1 +1/2 cup (350 ml) gewone soja melk
- 2 +3/4 cup (345 g) zelfrijzende bloem
- 2 theelepels (10 g) bakpoeder
- ½ theelepel (2,3g) baksoda
- ½ theelepel (3g) zout
- 1 cup (200g) suiker
- ½ cup (120ml) olie (ik nam ofwel arachideolie of zonnebloemolie)
- 1 theelepel (5ml) vanille extract of 1 zakje vanille suiker
(voor chocolade cupcakes 1 cup cacaopoeder)
over voorverwarmen op 180°
1. Meng de soja melk met de cider azijn, goed kloppen en laten staan. Het ziet er wat vreemd uit maar dit is normaal.
2. Meng de
bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, vanillesuiker en eventueel cacaopoeder
grondig.
3. Doe de olie bij het soja-azijn mengsel en goed roeren. Als je vanille-extract gebruikt, dit nu bij het mengsel voegen.
4. Doe de ‘natte’ ingredienten bij de droge en goed mengen. Ik gebruik hiervoor een elektrische mixer
5. Vul de cupcake papiertjes, blijf ongeveer 1 cm onder de rand. Dan komen ze mooi omhoog
3. Doe de olie bij het soja-azijn mengsel en goed roeren. Als je vanille-extract gebruikt, dit nu bij het mengsel voegen.
4. Doe de ‘natte’ ingredienten bij de droge en goed mengen. Ik gebruik hiervoor een elektrische mixer
5. Vul de cupcake papiertjes, blijf ongeveer 1 cm onder de rand. Dan komen ze mooi omhoog
6. Bak voor
20-25 minuten, als je ze vlugger begint te ruiken, eventjes controleren of ze
nog niet bruin zijn. (bruin is meer dan klaar)
Origineel recept op http://www.wikihow.com/Make-Vegan-Cupcakes
Origineel recept op http://www.wikihow.com/Make-Vegan-Cupcakes
Next up: Oma Marie-Louise haar frangipanne-taart (zo simpel en lekker dat je er niet goed van wordt...)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten